Actueel

Boost aan digitale ontwikkeling in de regio

NEO Huisartsenzorg en zorggroep Syntein gaan praktijken in onze regio Nijmegen-Boxmeer helpen om hun digitale ontwikkeling te versnellen. Daarvoor is het programma #DiVers opgesteld, waaronder we samen verschillende projecten gaan uitvoeren, ondersteund door zorgverzekeraars.  #DiVers is gebaseerd op een ICT-visie die Syntein en NEO Huisartsenzorg samen hebben opgesteld. 

Geslaagd symposium 'Samenwerken om je patiënt vooruit te helpen'

Op 7 september organiseerde NEO Huisartsenzorg samen met SAN (Stichting Achterstandswijken Nijmegen) een symposium over patiënten met complexe problematiek en achterblijvende gezondheidsvaardigheden. Het was een geslaagd symposium waarbij 80 deelnemers (inclusief sprekers) aanwezig waren. Wil je de presentaties nog eens terugzien of ben je benieuwd wat er aan bod is gekomen? Je vind je ze hier:

Eerste zeven Nijmeegse huisartsenpraktijken creëren rookvrije ingang

Op 31 mei 2021, de jaarlijkse Wereld-Niet-Roken-dag, kregen de eerste Nijmeegse huisartsenpraktijken een rookvrije ingang. Dit gebeurde op initiatief van een Nijmeegse huisarts, samen met “Wij zijn groen, gezond en in beweging Nijmegen”. Zeven huisartsenpraktijken hebben nu de directe omgeving van hun ingang gemarkeerd met rookvrije stoeptegels. Steeds meer rookvrije gebieden zorgen hopelijk voor een normverandering, nu ook bij de huisarts. Zodat minder mensen roken en de nieuwe generatie steeds meer rookvrij opgroeit.

Lokale samenwerking verbandmiddelen: Wondzorg Nijmegen

Sinds 1 april jl. bestellen voorschrijvers in het CWZ en medewerkers van ZZG Zorggroep (in de wijkverpleging en beschut wonen) verbandmiddelen via Wondzorg Nijmegen. NEO Huisartsenzorg is betrokken bij deze nieuwe ontwikkeling en beveelt dit regionale initiatief graag aan voor huisartsen. Hoewel dit initiatief is opgestart in ZZG-gebied, wordt het ook uitgebreid naar regio Boxmeer.

Eerste vaccinaties van huisartspatiënten in instellingen en kleinschalige woonvormen goed verlopen

Op dinsdag 23 vaccineerden onze huisartsen en assistenten in kleine mobiele teams de eerste huisartspatiënten die wonen in een instelling of kleinschalige woonvorm in regio Nijmegen/Boxmeer. Ook op woensdag 24 februari werd op verschillende instellingslocaties gevaccineerd door huisartsen. En als volgende week de laatste groep van deze niet thuis wonende huisartspatiënten gevaccineerd is, heeft onze huisartsenpost deze opdracht van VWS vlot en goed kunnen uitvoeren. Maar het is vooral prettig voor die groep van patiënten en de instellingen waarin ze wonen.

Nieuw: NEO Huisartsenzorg - Samen sterk in de eerste lijn

Per 1 januari 2021 gaat de Coöperatie Integrale Huisartsenzorg Nijmegen eo (CIHN), moederorganisatie van Huisartsenposten Nijmegen en Boxmeer, OCE Nijmegen en OCE Praktijkondersteuning, verder onder de naam NEO Huisartsenzorg. NEO Huisartsenzorg is de nieuwe fusieorganisatie van CIHN, LHV Huisartsenkring Nijmegen e.o en zorggroep STIELO. Samen vormen we één krachtige regionale huisartsenorganisatie voor Nijmegen en omgeving. Een organisatie waarin we ons -gezamenlijk- sterk blijven maken voor goede eerstelijns patiëntenzorg.