Actueel

Rampenoefening CWZ/Huisartsenpost zaterdag 21 april

Aanstaande zaterdagochtend van 8.00-12.00u vindt in het CWZ een rampenoefening plaats, waarbij het ziekenhuis en de huisartsenpost samen oefenen. Er wordt een incident nagebootst met tientallen slachtoffers en ongeruste familieleden, gespeeld door vrijwilligers. Medewerkers van de huisartsenpost en het ziekenhuis oefenen vooral de opvang, registratie en eerste behandeling van slachtoffers en hun familie. Wat merkt u ervan? U ziet wellicht (nep)slachtoffers, (nep)familie en meer reuring dan normaal op een zaterdag.

Campagne wegvandewachtlijst.nl in de GGZ

In oktober lanceerden GGZ Nederland, de koepel van cliënten- en familieorganisaties MIND en Zorgverzekeraars Nederland de campagne Weg van de wachtlijst. De campagne attendeert patiënten die op een wachtlijst staan voor specialistische ggz-zorg op wat zij zelf kunnen doen, bij wie ze terecht kunnen en waar ze recht op hebben. Hiervoor is een speciale toolbox ontwikkeld met voorlichtingsmateriaal voor in de wachtkamer.

Huisartsenpost en Zorgcentrale ZZG zorggroep samen onder één dak

Stap naar nog beter afgestemde patiëntenzorg 

De Zorgcentrale van ZZG zorggroep en Huisartsenposten Nijmegen en Boxmeer gaan nauwer samenwerken. De zorgcentrale is haar werkzaamheden gestart vanuit een nieuwe locatie:  de huisartsenpost in Nijmegen. Op 29 augustus ondertekenden beide partijen de samenwerkingsovereenkomst. Een voor Nederland unieke stap, met als doel de zorgverlening aan de inwoners van Zuid-Gelderland nog beter af te stemmen en in samenspraak  doeltreffender te laten verlopen.

Oproep Huisarts HART week 20 t/m 26 november

De Huisarts HART Week is een innovatieve één week durende studie, georganiseerd vanuit universiteit van Maastricht en ondersteund door o.a. eerstelijnsorganisaties. Tijdens deze week vragen zij zoveel mogelijk huisartsen in Nederland om een aantal gegevens te noteren van patiënten die ze met verdenking ACS met spoed naar de cardioloog sturen, zowel overdag als tijdens een eventuele dienst op de huisartsenpost. Als huisarts hoef je dan slechts negen eenvoudige consultvragen op 1 A4-tje te beantwoorden.

Huisarts gezocht voor project Juiste Zorg, Juiste Plek

Via de algemene ledenvergadering van de LHV-Huisartsenkring Nijmegen e.o. en CIHN zijn huisartsen geïnformeerd over het project ‘Beter beter worden- onze zorg, Juiste Zorg, Juiste Plek’. Zoals bekend zijn wij op zoek naar een huisarts die namens LHV-Huisartsenkring Nijmegen e.o., STIELO en CIHN wil deelnemen aan het project Juiste Zorg, Juiste Plek. Een inspirerende huisarts die de belangen van de huisartsen(zorg) in Juiste Zorg, Juiste Plek goed weet te behartigen. Geïnteresseerd?

Help de ‘Slimme app voor adem’ aan 10.000 stemmen!

De ‘Slimme app voor adem’ is genomineerd  voor de Medische Inspiratorprijs 2017 van ZonMw. Deze zelftest helpt mensen met COPD bij het op tijd herkennen van longaanvallen en geeft direct, zonder tussenkomst van een zorgverlener, een persoonlijk behandeladvies. De test is ontwikkeld door onderzoekers van het Radboudumc en de Radboud Universiteit samen met patiënten, huisartsen, longartsen en ICT bedrijven. Mensen met COPD vinden het vaak lastig om een beginnende longaanval te herkennen en weten dan niet goed wat ze moeten doen.

Jean Takken nieuwe directeur-bestuurder huisartsenorganisatie CIHN

Op 1 december treedt Jean Takken in dienst als nieuwe algemeen directeur van de Coöperatie Integrale Huisartsenzorg Nijmegen e.o. (CIHN). Jean Takken, de afgelopen 15 jaar manager bij achtereenvolgens Artsen zonder Grenzen, ziekenhuizen OLVG en Rijnstate, maakt daarmee de overstap van de tweedelijns- naar de eerstelijnszorg. ‘’We hebben er alle vertrouwen in dat hij de CIHN weer een stap verder brengt in onze ambitie een brede integrale huisartsgeneeskundige organisatie te zijn.