Actueel

Ook in coronatijd naar de huisarts!

Blijf uw huisarts raadplegen bij klachten waar u zich zorgen over maakt; bel naar uw huisarts!
Bel direct als u spoedklachten heeft, zoals:

  • pijn op de borst
  • uitvalsverschijnselen
  • erge benauwdheid
  • erge pijnklachten

Na 17.00u belt u met spoedklachten naar de huisartsenpost: 0900-8880.

Heeft u andere gezondheidsklachten, zoals:

Veilig toegang tot uw medische gegevens tijdens coronacrisis

Door de coronacrisis is het op onze huisartsenposten in Nijmegen en Boxmeer drukker dan normaal. Wij kunnen u sneller en beter helpen als wij kunnen kijken naar de medische gegevens die de huisarts van u bijhoudt. 8 miljoen Nederlanders hebben hun huisarts al toestemming gegeven om hun gegevens te delen met de huisartsenpost. Heeft u nog geen keuze gemaakt? Door een tijdelijke maatregel van de overheid kan de huisartsenpost uw gegevens bekijken. Onze medewerkers vragen u wel eerst om toestemming voordat zij uw medische gegevens bekijken.

Huisarts en chauffeur ontmoeten Ryanne van Dorst in Nachtdieren - 21 januari uitzending

Op 21 januari wordt aflevering 3 van BNNVARA Nachtdieren uitgezonden, met een kleine inkijk in het werk op de huisartsen-spoedpost. Presentatrice Ryanne van Dorst loopt daarin een van onze collega-huisartsen met chauffeur tegen het lijf toen tijdens hun visitedienst in de nacht. Want zoals altijd in Nachtdieren gaat Ryanne van Dorst op zoek naar het mysterie van de nacht. Wie zijn er nog wakker en waarom? Dit item is onderdeel van de derde aflevering van het seizoen en wordt op de 21 januari om 22.00 uitgezonden op BNNVARA, NPO 3. Veel kijkplezier.

 

Praktijkondersteuning GGZ jeugd onder de aandacht bij minister Bruins

Op woensdag 8 januari bracht minister Bruno Bruins (medische zorg en sport) een werkbezoek aan de gemeente Nijmegen, met het thema juiste zorg op de juiste plek. In het Thermion in Lent mochten drie projecten zich presenteren aan afgevaardigden van het ministerie en de gemeente Nijmegen. Een daarvan was ons project Praktijkondersteuner GGZ Jeugd (POH GGZ jeugd) in Nijmegen, een project van ons onderdeel Praktijkondersteuning.

Vanaf 1 januari 2020 geen eigen risico meer bij eerstelijns stoppen-met-roken programma’s

Stoppen met roken? Goed nieuws voor mensen die zich hierbij willen laten begeleiden! Vanaf 1 januari 2020 brengen verzekeraars niet langer een eigen risico in rekening voor het eerstelijns stoppen-met-roken programma. Meer informatie daarover vind je hier op de website van het Trimbos Instituut.