Actueel

Oproep Huisarts HART week 20 t/m 26 november

De Huisarts HART Week is een innovatieve één week durende studie, georganiseerd vanuit universiteit van Maastricht en ondersteund door o.a. eerstelijnsorganisaties. Tijdens deze week vragen zij zoveel mogelijk huisartsen in Nederland om een aantal gegevens te noteren van patiënten die ze met verdenking ACS met spoed naar de cardioloog sturen, zowel overdag als tijdens een eventuele dienst op de huisartsenpost. Als huisarts hoef je dan slechts negen eenvoudige consultvragen op 1 A4-tje te beantwoorden.

Huisarts gezocht voor project Juiste Zorg, Juiste Plek

Via de algemene ledenvergadering van de LHV-Huisartsenkring Nijmegen e.o. en CIHN zijn huisartsen geïnformeerd over het project ‘Beter beter worden- onze zorg, Juiste Zorg, Juiste Plek’. Zoals bekend zijn wij op zoek naar een huisarts die namens LHV-Huisartsenkring Nijmegen e.o., STIELO en CIHN wil deelnemen aan het project Juiste Zorg, Juiste Plek. Een inspirerende huisarts die de belangen van de huisartsen(zorg) in Juiste Zorg, Juiste Plek goed weet te behartigen. Geïnteresseerd?

Help de ‘Slimme app voor adem’ aan 10.000 stemmen!

De ‘Slimme app voor adem’ is genomineerd  voor de Medische Inspiratorprijs 2017 van ZonMw. Deze zelftest helpt mensen met COPD bij het op tijd herkennen van longaanvallen en geeft direct, zonder tussenkomst van een zorgverlener, een persoonlijk behandeladvies. De test is ontwikkeld door onderzoekers van het Radboudumc en de Radboud Universiteit samen met patiënten, huisartsen, longartsen en ICT bedrijven. Mensen met COPD vinden het vaak lastig om een beginnende longaanval te herkennen en weten dan niet goed wat ze moeten doen.

Jean Takken nieuwe directeur-bestuurder huisartsenorganisatie CIHN

Op 1 december treedt Jean Takken in dienst als nieuwe algemeen directeur van de Coöperatie Integrale Huisartsenzorg Nijmegen e.o. (CIHN). Jean Takken, de afgelopen 15 jaar manager bij achtereenvolgens Artsen zonder Grenzen, ziekenhuizen OLVG en Rijnstate, maakt daarmee de overstap van de tweedelijns- naar de eerstelijnszorg. ‘’We hebben er alle vertrouwen in dat hij de CIHN weer een stap verder brengt in onze ambitie een brede integrale huisartsgeneeskundige organisatie te zijn.

Symposium Samen sterk in ouderenzorg

Om de eerstelijns ouderenzorg in onze regio te versterken, organiseren we op 26 oktober aanstaande het symposium Samen sterk in ouderenzorg in Kalorama (Berg en Dal). Huisartsen, praktijkondersteuners, specialisten ouderengeneeskunde, zorgtrajectbegeleiders en apothekers zijn vanaf 15.30u (aanvang 16.00u) van harte welkom om zich te laten inspireren en kennis en ervaring uit te wisselen. Op het programma staan zowel lezingen als workshops. Meer weten? Lees hier verder.

Regio Nijmegen op één lijn ondertekent overeenkomst samenhangende eerstelijnszorg

Op dinsdag 4 juli tekenden de CIHN, LHV Huisartsenkring Nijmegen en andere organisaties rondom zorg, welzijn en preventie in regio Nijmegen de netwerkovereenkomst Regio Nijmegen op één lijn (NOEL). De deelnemende partijen willen de eerstelijnszorg verbeteren en versterken. Vanuit deze focus zoekt en legt NOEL verbinding met andere partijen. Met het tekenen van de overeenkomst zijn de ambitie, uitgangspunten en doelen voor de komende jaren vastgelegd.

Directeur Marion Borghuis vertrekt bij CIHN

Op 1 juni aanstaande neemt Marion Borghuis afscheid als directeur bij de Coöperatie Integrale Huisartsenzorg Nijmegen e.o. (CIHN). Ze voerde er sinds 1999 het bewind en stond met haar organisatie aan het begin van grote vernieuwingen in de huisartsenzorg – in Nijmegen én de rest van het land. Borghuis vertrekt met een gerust hart bij ‘haar’ CIHN; “We hebben ons ontwikkeld tot een meer dan volwassen organisatie.”