Actueel

Huisarts en chauffeur ontmoeten Ryanne van Dorst in Nachtdieren - 21 januari uitzending

Op 21 januari wordt aflevering 3 van BNNVARA Nachtdieren uitgezonden, met een kleine inkijk in het werk op de huisartsen-spoedpost. Presentatrice Ryanne van Dorst loopt daarin een van onze collega-huisartsen met chauffeur tegen het lijf toen tijdens hun visitedienst in de nacht. Want zoals altijd in Nachtdieren gaat Ryanne van Dorst op zoek naar het mysterie van de nacht. Wie zijn er nog wakker en waarom? Dit item is onderdeel van de derde aflevering van het seizoen en wordt op de 21 januari om 22.00 uitgezonden op BNNVARA, NPO 3. Veel kijkplezier.

 

Praktijkondersteuning GGZ jeugd onder de aandacht bij minister Bruins

Op woensdag 8 januari bracht minister Bruno Bruins (medische zorg en sport) een werkbezoek aan de gemeente Nijmegen, met het thema juiste zorg op de juiste plek. In het Thermion in Lent mochten drie projecten zich presenteren aan afgevaardigden van het ministerie en de gemeente Nijmegen. Een daarvan was ons project Praktijkondersteuner GGZ Jeugd (POH GGZ jeugd) in Nijmegen, een project van ons onderdeel Praktijkondersteuning.

Vanaf 1 januari 2020 geen eigen risico meer bij eerstelijns stoppen-met-roken programma’s

Stoppen met roken? Goed nieuws voor mensen die zich hierbij willen laten begeleiden! Vanaf 1 januari 2020 brengen verzekeraars niet langer een eigen risico in rekening voor het eerstelijns stoppen-met-roken programma. Meer informatie daarover vind je hier op de website van het Trimbos Instituut.

Nieuwe data groepstraining 'Stoppen met roken'

Onder het motto "Rookvrij! Ook jij" organiseert SineFuma, in samenwerking met de zorggroepen in de regio, in het nieuwe jaar weer een aantal Stoppen met roken-trainingen:

  • een bewezen effectieve training, 82% is na afloop daadwerkelijk gestopt;
  • zeven bijeenkomsten van 1,5 uur onder begeleiding van een zorgprofessional;
  • geheel of gedeeltelijk vergoed, afhankelijk van zorgverzekeraar

Data, locaties, tijden

SineFuma geeft de trainingen op verschillende data en locaties: 

Geslaagd lustrumfeest

Dit jaar bestaat Huisartsenposten Nijmegen en Boxmeer 20 jaar en OCE Nijmegen 10 jaar. Dit vierden we vrijdag 29 november in Fort Lent met een feest in de stijl van de 70ties, 80ties en 90ties onder de bevlogen 'leiding' van Bennie Solo. Nagenoeg alle voetjes gingen van de vloer. We kijken terug op een enorm geslaagd lustrumfeest! Mede dankzij de collega's die die avond en nacht de huisartsenposten in Boxmeer en Nijmegen bemanden, want de zorg ging natuurlijk gewoon door! Foto's door Carla Walk, collega en fotografe.

Woensdagochtend 27-11 niet bereikbaar

Het kantoor van de CIHN, Huisartsenposten Nijmegen en Boxmeer, OCE Nijmegen en OCE Praktijkondersteuning is op woensdag op woensdag 27 november vanaf 9.30u niet bereikbaar i.v.m. groot onderhoud; niet per vaste telefoon maar ook niet per e-mail. Medewerkers met een mobiele telefoon zijn gewoon bereikbaar. Naar verwachting duurt deze situatie tot uiterlijk 12.30u. Onze excuses voor het ongemak.  

Nijmegen maakt werk van ‘gezonde inwoners in een gezonde stad’

37 Nijmeegse organisaties, waaronder de CIHN, ondertekenden op 7 oktober een lokaal preventieakkoord. Hiermee spreken zij af dat ze actief een gezonde leefstijl bij medewerkers, leerlingen, cliënten en patiënten  stimuleren. Een rookvrije omgeving, meer bewegen en gezond eten, en bewustwording van de risico’s van alcoholgebruik zijn de prioriteiten. Het uiteindelijke doel van het akkoord is de fysieke én mentale gezondheid van Nijmegenaren aanzienlijk te verbeteren. Nijmegen is de eerste stad die, in navolging van het Nationaal Preventieakkoord, een lokaal preventieakkoord sluit.