Actueel

Eerste vaccinaties van huisartspatiënten in instellingen en kleinschalige woonvormen goed verlopen

Op dinsdag 23 vaccineerden onze huisartsen en assistenten in kleine mobiele teams de eerste huisartspatiënten die wonen in een instelling of kleinschalige woonvorm in regio Nijmegen/Boxmeer. Ook op woensdag 24 februari werd op verschillende instellingslocaties gevaccineerd door huisartsen. En als volgende week de laatste groep van deze niet thuis wonende huisartspatiënten gevaccineerd is, heeft onze huisartsenpost deze opdracht van VWS vlot en goed kunnen uitvoeren. Maar het is vooral prettig voor die groep van patiënten en de instellingen waarin ze wonen.

Nieuw: NEO Huisartsenzorg - Samen sterk in de eerste lijn

Per 1 januari 2021 gaat de Coöperatie Integrale Huisartsenzorg Nijmegen eo (CIHN), moederorganisatie van Huisartsenposten Nijmegen en Boxmeer, OCE Nijmegen en OCE Praktijkondersteuning, verder onder de naam NEO Huisartsenzorg. NEO Huisartsenzorg is de nieuwe fusieorganisatie van CIHN, LHV Huisartsenkring Nijmegen e.o en zorggroep STIELO. Samen vormen we één krachtige regionale huisartsenorganisatie voor Nijmegen en omgeving. Een organisatie waarin we ons -gezamenlijk- sterk blijven maken voor goede eerstelijns patiëntenzorg.

Ook in coronatijd naar de huisarts!

Blijf uw huisarts raadplegen bij klachten waar u zich zorgen over maakt; bel naar uw huisarts!
Bel direct als u spoedklachten heeft, zoals:

  • pijn op de borst
  • uitvalsverschijnselen
  • erge benauwdheid
  • erge pijnklachten

Na 17.00u belt u met spoedklachten naar de huisartsenpost: 0900-8880.

Heeft u andere gezondheidsklachten, zoals:

Veilig toegang tot uw medische gegevens tijdens coronacrisis

Door de coronacrisis is het op onze huisartsenposten in Nijmegen en Boxmeer drukker dan normaal. Wij kunnen u sneller en beter helpen als wij kunnen kijken naar de medische gegevens die de huisarts van u bijhoudt. 8 miljoen Nederlanders hebben hun huisarts al toestemming gegeven om hun gegevens te delen met de huisartsenpost. Heeft u nog geen keuze gemaakt? Door een tijdelijke maatregel van de overheid kan de huisartsenpost uw gegevens bekijken. Onze medewerkers vragen u wel eerst om toestemming voordat zij uw medische gegevens bekijken.

Huisarts en chauffeur ontmoeten Ryanne van Dorst in Nachtdieren - 21 januari uitzending

Op 21 januari wordt aflevering 3 van BNNVARA Nachtdieren uitgezonden, met een kleine inkijk in het werk op de huisartsen-spoedpost. Presentatrice Ryanne van Dorst loopt daarin een van onze collega-huisartsen met chauffeur tegen het lijf toen tijdens hun visitedienst in de nacht. Want zoals altijd in Nachtdieren gaat Ryanne van Dorst op zoek naar het mysterie van de nacht. Wie zijn er nog wakker en waarom? Dit item is onderdeel van de derde aflevering van het seizoen en wordt op de 21 januari om 22.00 uitgezonden op BNNVARA, NPO 3. Veel kijkplezier.