Actueel

Symposium Samen sterk in ouderenzorg

Om de eerstelijns ouderenzorg in onze regio te versterken, organiseren we op 26 oktober aanstaande het symposium Samen sterk in ouderenzorg in Kalorama (Berg en Dal). Huisartsen, praktijkondersteuners, specialisten ouderengeneeskunde, zorgtrajectbegeleiders en apothekers zijn vanaf 15.30u (aanvang 16.00u) van harte welkom om zich te laten inspireren en kennis en ervaring uit te wisselen. Op het programma staan zowel lezingen als workshops. Meer weten? Lees hier verder.

Regio Nijmegen op één lijn ondertekent overeenkomst samenhangende eerstelijnszorg

Op dinsdag 4 juli tekenden de CIHN, LHV Huisartsenkring Nijmegen en andere organisaties rondom zorg, welzijn en preventie in regio Nijmegen de netwerkovereenkomst Regio Nijmegen op één lijn (NOEL). De deelnemende partijen willen de eerstelijnszorg verbeteren en versterken. Vanuit deze focus zoekt en legt NOEL verbinding met andere partijen. Met het tekenen van de overeenkomst zijn de ambitie, uitgangspunten en doelen voor de komende jaren vastgelegd.

Directeur Marion Borghuis vertrekt bij CIHN

Op 1 juni aanstaande neemt Marion Borghuis afscheid als directeur bij de Coöperatie Integrale Huisartsenzorg Nijmegen e.o. (CIHN). Ze voerde er sinds 1999 het bewind en stond met haar organisatie aan het begin van grote vernieuwingen in de huisartsenzorg – in Nijmegen én de rest van het land. Borghuis vertrekt met een gerust hart bij ‘haar’ CIHN; “We hebben ons ontwikkeld tot een meer dan volwassen organisatie.”

Oud-voorzitter Thijs Volkers koninklijk onderscheiden!

Op woensdag 26 april werd Thijs Volkers, oud-huisarts van gezondheidscentrum De Brug en oud-voorzitter CHN (voorloper van de CIHN), door Burgemeester Bruls van Nijmegen benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Zijn benoeming vond plaats in het Marikenhuis – inloophuis voor mensen die geraakt zijn door kanker. Thijs is hiervan sinds 2014 bestuurslid en daarvoor een van de drijvende krachten achter de oprichting van het Marikenhuis.

Betere zorg voor kwetsbare ouderen in Nijmegen

Huisartsen en specialisten ouderengeneeskundein Nijmegen hebben samenwerkingsafspraken gemaakt en ondertekend. Hierdoor kunnen kwetsbare ouderen in Nijmegen en omgeving gaan rekenen op betere zorg. De afspraken maken duidelijker wie op welke momenten welke (eerstelijns)zorg verleent aan deze groep. Door deze betere samenwerking kunnen ouderen langer thuis de zorg krijgen die ze nodig hebben. Afhankelijk van waar hun situatie om vraagt krijgen zij op dat moment zorg die gebaseerd is op betere onderlinge afstemming.

In memoriam Herman Levelink (25 mei 1945 - 12 januari 2017)

Te vroeg en te snel hebben wij afscheid moeten nemen van onze oud-bestuurder en zeer gewaardeerde collega huisarts Herman Levelink. Herman was bestuurslid van de CIHN van 2008 tot en met 2015. Hij heeft enorm veel betekend voor onze huisartsenorganisatie; uiteraard als bestuurder maar ook in de periode daarvoor, als actief en betrokken lid van de CIHN en als ICT adviseur. Hij was een voorvechter van goede automatisering en veilige gegevensuitwisseling binnen de zorg. Automatisering was daarbij voor hem altijd een middel om de patiëntenzorg te verbeteren.