Congres ouderenmishandeling

Samen sterk tegen ouderenmishandeling

16 november 2021| 09.00-14.00 uur | D'n Bogerd | Van heemstraweg 53 Druten | Druten.

Ouderenmishandeling. Het komt vaker voor dan je denkt. We zien een toename van schrijnende voorbeelden. Meer aandacht, vroeger signaleren en overgaan tot handelen leidt uiteindelijk tot voorkomen en stoppen. Daarvan zijn we overtuigd. We blijven daarom in onze regio aandacht vragen voor ouderenmishandeling, we delen kennis en zoeken samenwerkingen op. Samen maken we het verschil. Daarom organiseert Veilig Thuis een regionale bijeenkomst rondom ouderenmishandeling op 16 november. De bijeenkomst is gratis. Er is beperkt plaats, dus als je er bij wilt zijn, meld je dan vóór 1 november aan (klik om aan te melden).         

Programma

*       08:30 - 09:00 Inloop met koffie/thee.
*       09:00 – 09:30 Plenaire opening
*       09:40 – 11:00 Workshop ronde 1
*       Korte pauze           
*       11:15 – 12:45 Workshop ronde 2
*       12:45 – 14:00 Lunch

Workshops

Er zijn verschillende workshops; denk aan basisinformatie, maar ook verdiepende thema’s voor de professionals die al wat meer kennis hebben over het thema 'ouderenmishandeling'.
Kees Blankman, bijzonder hoogleraar juridische bescherming van oudere meerderjarigen met beperkingen aan de Vrije universiteit, komt om een workshop te geven over wilsbekwaamheid/wilsonbekwaamheid bij ouderen. Tea Hol van het LVAK geeft een workshop over het documenteren van ouderenmishandeling. En zo zijn er nog meer workshops op 16 november.
Bij binnenkomst kun je kiezen aan welke workshop je wilt deelnemen.

Heb je een vraag? Neem contact op met Veilig Thuis GGD Gelderland-Zuid Hiske Jaspers, projectleider Ouderenmishandeling, HJaspers@veiligthuisgz.nl