IMIS Doelmatig voorschrijven / Inhalatie technologie

Datum: 
maandag 4 oktober 2021 - 18:00 t/m 19:30
Zorgprogramma: 
COPD

OCE Nijmegen organiseert deze scholing in samenwerking met Stichting IMIS.

Inhoud van de scholing:

In dit onderwijs aanbod van de stichting IMIS (Inhalatie Medicatie Instructie School), dat zich richt op huisartsen en praktijkondersteuners astma/COPD wordt vooral gekeken naar de toepassing van inhalatietechniek in de dagelijkse praktijkvoering en de daarbij optredende knelpunten en wordt aandacht voor de inhalatietechniek verbonden met aandacht voor therapietrouw en effectief voorschrijven van medicatie. 

Tijdens deze scholing komt o.a. het volgende aan bod:

  • Algemene inleiding, disclosure sheet en pre-toets;
  • Inhalatietechnologie
  • Inhalatie instructie en controle;
  • Nieuw op de markt
  • Oefenen
  • Evaluatie, post-toets en afsluiting

Vanwege de Corona heeft de organisatie die de IMIS trainingen organiseert, besloten voor een andere opzet van de scholing. De scholing bestaat uit een e learning en een kortere fysieke bijeenkomst.

Concreet betekent dit dat je medio september vanuit OCE Nijmegen een inlogcode voor een e-learning via de mail toegestuurd krijgt, deze e-learning kan je volgen op een tijdstip wat jou het beste schikt, mits  je deze maar enkele dagen voor 4 oktober hebt afgerond. De trainer heeft dan nog de gelegenheid om de resultaten te bekijken. Mogelijke hiaten in de kennis kan de trainer meenemen tijdens de fysieke bijeenkomst.

Op deze manier wordt de scholing specifiek toegespitst op het kennisniveau en de behoeften van de deelnemers .

Deze onderwerpen worden op 4 oktober besproken, samen met het oefenen van de devices en het oefenen met zelf instructie geven.

Bij aanvang van de bijeenkomst krijg je een tas met devices , met deze devices zal worden geoefend. De tas met inhoud neem je daarna mee naar huis/praktijk.

Accreditatie

Deze scholing is geaccrediteerd met 3 punten.

Kosten:

De kosten voor de scholing zijn € 47,50. 

Let op! Deelnemers van buiten OCE Nijmegen zijn ook van harte welkom op onze scholingen, daarvoor geldt echter een dubbel tarief. OCE Nijmegen neemt namelijk voor de bij haar aangesloten deelnemers de helft van de kosten voor haar rekening.

Lokatie:

Vergaderruimte CWZ of MFC Maldensteijn

Inschrijving:

De sluitingsdatum voor inschrijving is 15 september 2021.

De maximale groepsgrootte is 20 personen als de scholing fysiek kan plaatsvinden. Op deze scholing zijn onze scholingsvoorwaarden van toepassing. Opgave voor deze scholing betekent automatisch dat je akkoord gaat met deze scholingsvoorwaarden.