OPEN; online bijeenkomst 8 december

Datum: 
dinsdag 8 december 2020 - 18:30 t/m 20:30
Zorgprogramma: 
alle

Binnen het OPEN-programma werken we met elkaar aan online inzage van de patiëntendossiers. Inmiddels hebben veel praktijken die een portaal gebruiken ‘de’ stap gemaakt en zijn hun dossiers online toegankelijk voor patiënten.

Online inzage heeft vanaf nu impact in de praktijk. Een goed moment om met elkaar de eerste ervaringen en praktische handvatten te delen. Omdat uw praktijk deelneemt aan het OPEN-programma wordt verwacht dat een afvaardiging van uw praktijk deelneemt aan één van de online bijeenkomsten. Accreditatie voor de bijeenkomst wordt aangevraagd.

Wat levert de bijeenkomst u op?

  • Inzicht in de impact van online inzage op uw praktijk en op de patiënt.
  • Praktische handvatten hoe uw praktijkvoering te versterken door gebruik te maken van de mogelijkheden van online inzage.
  • Praktische handvatten om het gebruik van online inzage te stimuleren bij uw patiënten.
  • Uitwisselen van ervaringen en tips met collega’s.

Deelname online bijeenkomst OPEN

We verwachten minimaal 1 huisarts en 1 andere collega per praktijk, die gezamenlijk deelnemen aan dezelfde bijeenkomst. We adviseren deelname van de collega’s die het meest betrokken zijn bij de implementatie van OPEN en er in de dagelijkse praktijk mee te maken hebben.

Wanneer?

Voor praktijken die online inzage mogelijk maken met een portaal, én voor praktijken die bezig zijn met de aanschaf/implementatie van een portaal of dit overwegen:

  • Dinsdag 27 oktober: 15:30-17:30
  • Donderdag 5 november: 18:30-20:30
  • Maandag 16 november: 15:30-17:30
  • Dinsdag 8 december: 18:30-20:30
     

Voor praktijken zonder portaal die wachten op de komst van de PGO’s om online inzage te realiseren worden 2 tijdstippen gepland in 2021. Deze praktijken worden hier later over geïnformeerd.

Waar?

De bijeenkomsten vinden online plaats. U ontvangt een week voor aanvang een link naar de online bijeenkomst. Inschrijven is dan ook noodzakelijk om deel te kunnen nemen.

Kosten?

Deelname is gratis.

Aanbeveling

Aanbevolen wordt om de tweede e-Learning van OPEN te volgen vóór de bijeenkomst.

Accreditatie

Accreditatie wordt aangevraagd, deze procedure loopt momenteel.

Vragen?

Voor vragen kunt u terecht bij de regionale projectleider OPEN:

Rens Bouw, via r.bouw@roer-om.nl.