Pijn op de borst, man versus vrouw - nascholing huisartsen

Datum: 
dinsdag 12 oktober 2021 - 17:30 t/m 20:30
Zorgprogramma: 
CVRM

Op dinsdag 12 oktober a.s. organiseren wij, in samenwerking met Mireille ter Berg, kaderarts hart en vaatziekten en dr. Suzette Elias-Smale, cardioloog, een nascholing voor Huisartsen: "Pijn op de borst, man versus vrouw".

Casus:

Man, 68 jaar

VG: roken, hypertensie, hypercholesterolemie

Klacht: beklemmend gevoel op de borst bij heuvel op fietsen. Dit verdwijnt als hij op de top even rust.

We herkennen allemaal de klassieke angina pectoris.

Maar helaas is het niet altijd zo typisch. De NHG-richtlijn stabiele angina pectoris geeft ons handvatten hoe we met de klacht pijn op de borst om kunnen gaan.

De klachten en patiënten zijn niet altijd zo klassiek, maar ook de cardiovasculaire oorzaken zijn niet meer zo klassiek als voorheen werd gedacht.

Cardioloog dr. Suzette Elias-Smale en kaderhuisarts hart- en vaatziekten Mireille ter Berg zullen deze avond samen presenteren, waarbij er voldoende ruimte zal zijn voor uw vragen, dilemma’s en casuïstiek.

Suzette is de auteur van de nieuwe NVVC-richtlijn “Pijn op de borst zonder obstructief coronairlijden”. Dat coronaire vaatdysfunctie niet exclusief vrouwenharten betreft is hierbij alvast het eerste leerpunt.

NB: het acuut coronairsyndroom is geen expliciet onderwerp van deze nascholing

Accreditatie: 

Accreditatie voor huisartsen is aangevraagd.

Kosten:

De kosten voor deze scholing zijn € 50,00.

Let op! Deelnemers van buiten OCE Nijmegen zijn ook van harte welkom op onze scholingen, daarvoor geldt echter een dubbel tarief. OCE Nijmegen neemt namelijk voor de bij haar aangesloten deelnemers de helft van de kosten voor haar rekening.

Lokatie: 

MFC Maldensteijn, Kerkplein te Malden

Inschrijving:

De sluitingsdatum voor inschrijving is 28 september 2021.

De maximale groepsgrootte is 30 personen. Op deze scholing zijn onze scholingsvoorwaarden van toepassing. Opgave voor deze scholing betekent automatisch dat je akkoord gaat met deze scholingsvoorwaarden.