Programmamanager Zorgverbetering

NEO Huisartsenzorg is in beweging en daarmee is Team Dagzorg op zoek naar een:

Programmamanager met focus op innovatie & wetenschap
(24 - 32 uur per week)

Zie jij overal kansen voor verbetering en vernieuwing, ben jij een kei in projectmanagement en wil jij multidisciplinair bijdragen aan de toekomst van de regionale huisartsenzorg? Kun jij snel de juiste contacten leggen en weten mensen jou makkelijk te vinden om zo kansen op verbetering van de zorg te realiseren? Is verbeteren jouw drive en ben je daarin verbindend en daadkrachtig? Laat dan iets van je horen, wij maken graag kennis met jou!

Team Dagzorg heeft een enorme passie om de (eerstelijns)zorg te verbeteren vanuit het motto: “Strategisch denken, overstijgend doen”. Het team zet in op kwaliteit, betaalbaarheid en toegankelijkheid van de huisartsen-dagzorg voor patiënten. Dat doen we in samenwerking met regiopartners en wijkpartners. We dragen hiermee bij aan zinvolle, toekomstbestendige eerstelijnszorg, georganiseerd dichtbij huis. Wij vormen een hecht team dat elkaar ondersteunt in het bereiken van de doelen op de verschillende zorgthema’s. Samen met vier programmamanagers (onderdeel van de Expertisegroep Zorgverbetering), drie zorgcoördinatoren, drie (kader)huisartsen en twee medewerkers scholing vorm je een team dat wordt aangestuurd door de Manager Dagzorg.

Wat doe je als Programmamanager Zorgverbetering?

Je brengt graag mensen bij elkaar om samen de huisartsenzorg in de regio Nijmegen-Boxmeer te innoveren. Je vindt het leuk om de ene keer zorgprojecten aan te sturen en je op een ander moment te buigen over het wel of niet starten van innovatieprojecten binnen het programma, de financiering daarvan en de gevolgen voor de organisatie.

 • Je verkent trends & ontwikkelingen en doet concrete voorstellen voor vernieuwing of doorontwikkeling. Je werkt kansen uit naar adviezen/voorstellen/projecten en schrijft of herziet (niet medische) beleidsvoorstellen, innovatieplannen of business cases (vaak in samenspraak met betrokken deskundigen). 
 • Je bent themahouder ‘innovatie’ binnen NEO Huisartsenzorg en werft, beoordeelt en adviseert bij alle nieuwe projecten en innovatie. Je hebt zitting in de commissie innovatie & wetenschap. 
 • Je initieert en implementeert (vaak complexe) projecten of programma’s en je werkt hierbij samen met de Radboud Universiteit en de HAN, ziekenhuizen, zorgaanbieders, financiers, wijk en gemeente. Je ondersteunt bij contractafspraken over financierings- en/of subsidieaanvragen. Binnen een complexe omgeving creëer je draagvlak en doe-kracht voor de implementatie en realisatie van je projecten/ programma’s. Je houdt overzicht en je stuurt zo nodig de projectmedewerkers aan. Je informeert je opdrachtgever(s) en rapporteert aan hen. Je evalueert of doelen zijn behaald. Hiervoor stel je ook projectplannen, voortgangsrapportages ,budgetten en business cases op;
 • Je werkt samen (over verschillende domeinen heen) en onderhoudt de contacten met in- en externe relaties en netwerken. Je verbindt de verschillende belangen en overwint weerstanden. Je zorgt, indien nodig, voor uniforme procedures en werkwijzen in de realisatie. Je bekijkt de informatiebehoefte en zorgt voor de juiste kennis- en informatieoverdracht.

Wat neem je mee?

Grote affiniteit, ervaring of passie om de huisartsenzorg verder te verbeteren en je creativiteit en doorzettingsvermogen om de hiervoor benodigde initiatieven en projecten te realiseren. En verder:

 • Academisch werk- en denkniveau met minimaal een HBO-diploma;

 • Werkervaring of sterke affiniteit met (een van) de thema’s en dynamiek binnen de huisartsenzorg;

 • Projectervaring (binnen de gezondheidszorg en/of huisartsenzorg is een pre);

 • Kennis en ervaring met begeleiden van kwaliteits- en veranderprocessen is een pre;

 • Zelfstandigheid en verantwoordelijkheidsgevoel;

 • Prettige communicatieve en sociale vaardigheden.  

Wij bieden jou:

 • Een arbeidsovereenkomst van 24-32 uur per week voor één jaar. Zijn we na dat jaar allebei tevreden? Dan geven we je graag een vast contract!;

 • Een goed salaris conform Cao Huisartsenzorg schaal 9: € 3.787,- tot max € 4.839,- bruto bij een 38-urige werkweek. De inschaling is afhankelijk van leeftijd, kennis en ervaring;

 • Daarnaast ontvang je 6,5% eindejaarsuitkering, 8% vakantietoeslag en een werkgeversbijdrage in je pensioenregeling bij Pensioenfonds Zorg en Welzijn;

 • Flexibele werktijden voor een fijne werk-privé balans;

 • Fietsplan, vergoeding woon-werkverkeer;

 • Korting op een collectieve ziektekostenverzekering;

 • Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling ook via het online leerprogramma Good Habitz;

 • Regeling Hybride werken.

Wie zijn wij?

NEO Huisartsenzorg is sinds januari ‘21 de fusieorganisatie van CIHN, LHV Huisartsenkring Nijmegen e.o. en zorggroep STIELO. Samen vormen we één krachtige regionale huisartsenorganisatie voor Nijmegen en omgeving. Meer dan 450 huisartsen zijn aangesloten bij de vereniging NEO Huisartsenzorg. We willen ons ontwikkelen tot hét regionale aanspreekpunt van en voor huisartsenzorg. Met extra aandacht voor multidisciplinariteit en innovatie. De werkorganisatie (holding) NEO Huisartsenzorg heeft verschillende onderdelen die zich richten op ondersteuning van dagzorg, spoedzorg en ggz.

Informatie en solliciteren?

Wil je meer weten? Neem dan contact op met Tim van Noort, Manager Dagzorg (06 41 19 16 60) of per mail t.vannoort@neohuisartsenzorg.nl. In de week van 19-24 januari is de contactpersoon Karen de Groot, Programmamanager Zorgverbetering ouderenzorg (06 23 93 75 56) of per mail k.degroot@neohuisartsenzorg.nl.

Wil je reageren? Stuur dan je motivatie en CV vóór 24 januari 2022 naar afdeling HRM via hrm@neohuisartsenzorg.nl, o.v.v. van ‘Vacature Programmamanager Zorgverbetering’.

De eerste sollicitatiegesprekken staan gepland voor 2 en 3 februari 2022. Het eventuele tweede gesprek op 7 februari in de middag.

Deze vacature wordt gelijktijdig zowel intern als extern opengesteld. Conform ons wervings- en selectiebeleid hebben interne kandidaten, bij gelijke geschiktheid, voorrang.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.