Samen triëren-samen de regie

Datum: 
donderdag 21 maart 2019 - 18:00 t/m 20:00
Zorgprogramma: 
Huisartsenpost

Beste (waarnemend) huisartsen en AIOS,

Op donderdag 21 en dinsdag 26 maart 2019 organiseren we in het kader van de jaarlijkse scholingsdag weer een gezamenlijke scholing voor de doktersassistenten, (waarnemend) huisartsen en AIOS.

Hierbij nodigen we je hartelijk uit voor de scholing ‘Samen triëren-samen de regie’.

Doel en Inhoud van de scholing:

Doel van deze scholing `Samen triëren-samen de regie’ is dat je als telefoonarts meer inzicht krijgt in het triageproces en meer grip op het overleg met de triagist. Juist om samen tot een goede urgentie en een juist vervolgbeleid te komen. Voor de triagist geeft deze scholing vooral inzicht in het belang van goed gestructureerd overleg en inzicht in de gedachten van de arts.

In de scholing `Samen triëren-samen de regie’ focussen we op het triagegesprek en op het overlegmoment tussen telefoonarts en triagist. Dat is ook de reden dat zowel triagisten als telefoonartsen bij deze scholing aanwezig zijn.

  • Wat zijn voor de triagist de verschillende redenen om te overleggen met de telefoonarts? En wat zijn de redenen voor de arts?
  • Durf je als triagist of als arts op of af te schalen en waar hangt dit vanaf? En hoe maak je dit bespreekbaar?
  • Wat zijn de randvoorwaarden voor ‘goed overleg’?
  • Waarom kan een vaste structuur van overleg helpen?

‘Het overleg’ en onderdelen daarvan worden actief in de praktijk gebracht, aan de hand van opgenomen triagegesprekken met daarin een overlegmoment en door het overleg ‘live’ vorm te geven met een trainingsacteur.

Tijdens de scholing wordt U2 casuïstiek gebruikt omdat dit vaak voor discussie zorgt en we deze maand als pilot alle U2’s overleggen.

Datum:           21 maart 2019

Programma:   17.00 – 18.00 uur inloop met soep broodjes

18.00 – 20.00 uur scholing samen triëren, samen de regie

20.00 afsluiting met een hapje en een drankje

Locatie:           Hotel Van der Valk, Raamweg 10,  Cuijk

Kosten en accreditatie

De scholing is gratis. Accreditatie wordt aangevraagd (2 uur)