MTVP – het andere gesprek: Driedaagse training oplossingsgericht werken

Datum: 
donderdag 31 oktober 2024 - 09:30 t/m dinsdag 10 december 2024 - 16:30

Wegens succes herhaald! 

Oplossingsgericht werken in de huisartsenpraktijk

De zorg is een vakgebied waar de professionaliteit én bevlogenheid groot zijn. Desondanks hebben veel zorgverleners in de eerste lijn te maken met een groep patiënten die om diverse redenen lijkt vast te lopen. Bij hen is het een hele uitdaging om steeds nieuwe ingangen te vinden voor een behandeling die kan aanslaan. Dit kan veel van je vragen als zorgverlener en als mens.

Bij oplossingsgericht werken focus je niet op problemen en oorzaken, maar op oplossingen en verbetering. Het is geen vervanging van, maar wel een aanvulling op het medisch model.

Veel zorgverleners geven aan dat ze hierdoor nieuwe energie halen uit de omgang met hun patiënten. Dat geldt ook voor huisarts Tessa Dijksman: “Door de oplossingsgerichte vragen en de optimistische filosofie eromheen, kreeg ik praktische handvatten voor een positievere dag. Het is echt een verschil of je met je patiënt de gewenste toekomst bespreekt en wat wél werkt, dan wat er allemaal niet lukt, of niet meer kan. Je wordt verrast door hun ideeën en hebt als behandelaar ook een leukere dag.”

Voor wie is de bijeenkomst bestemd?

Huisartsen, POH-S, en POH-GGZ

Leerdoelen

Deze driedaagse training bestaat uit een combinatie van theorie, oefenen in kleine groepjes en voorbeelden uit de praktijk. Na afloop van de training hebben de deelnemers kennis gemaakt met de theoretische achtergronden en praktische vaardigheden van oplossingsgerichte gespreksvoering, die men direct kan toepassen in de dagelijkse praktijk. Deelnemers hebben 'tools' aangereikt gekregen voor het optimaliseren van de samenwerking met hun patiënten en zijn in staat om de geleerde vaardigheden toe te passen in hun reguliere werkzaamheden. 

Interesse? Luister dan ook eens naar een podcast: 

Of kijk voor meer informatie op de website van mura: https://mura.nl

Schrijf je snel in. Er is ruimte voor 24 deelnemers. Indien er onvoldoende deelnemers zijn wordt deze cursus geannuleerd. 

Accreditatie

ABC1: 18 punten

V&VN: 18 punten

LV POH-GGZ: 18 punten

NVvPO: 12 punten

 

Data, tijd en locatie

Donderdag 31 oktober 2024 09.30 - 16.30 uur

MFC Maldensteijn, Kerkplein 8 te Malden

Donderdag 14 november 2024 09.30 - 16.30 uur

MFC Maldensteijn, Kerkplein 8 te Malden

Dinsdag 10 december 2024 9.30 - 16.30 uur

MFC Maldensteijn, Kerkplein 8 te Malden

Kosten

675 euro

Op deze scholing zijn onze scholingsvoorwaarden van toepassing. Opgave voor deze scholing betekent automatisch dat je akkoord gaat met deze scholingsvoorwaarden.