MTVP – het andere gesprek: Inspiratiesessie positieve gezondheid (online)

Datum: 
donderdag 21 maart 2024 - 17:00 t/m 18:00
Zorgprogramma: 
alle

 

Positieve gezondheid, wat is het?

In zorg, welzijn en onderwijs wordt steeds vaker gewerkt vanuit het gedachtegoed van Positieve Gezondheid. Dit werkconcept houdt in dat je anders kijkt naar ‘of het goed gaat met iemand’. Het accent ligt niet op ziekte, maar op mensen zelf: op hun veerkracht en op wat hun leven betekenisvol maakt. Voor veel professionals is het logisch dat dit belangrijk is. En toch kan het een uitdaging zijn om de werkwijze in de praktijk erop in te richten en scherp te blijven op je eigen ‘mindset’. Tijdens deze inspiratiebijeenkomst in samenwerking met Visiom verken je daarom goed wat Positieve Gezondheid is: wat is de kern, hoe past dat binnen jouw werk en wat kan het je wel of niet bieden? De sessie is interactief, zodat het werkconcept voor de deelnemers tot leven komt. 

Voor wie is de bijeenkomst bestemd?
Huisartsen, POH-S, POH-GGZ, POH-O, doktersassistenten, praktijkmanagers.

Kortom: iedereen die in de huisartsenpraktijk werkt.

Spreker

Deze sessie wordt gegeven door Meijke van Herwijnen, MSc MHA (1974). Zij is als spreker, trainer en auteur actief op het gebied van leefstijlcoaching en Positieve Gezondheid. Haar bedrijf Visiom biedt opleidingen op deze terreinen en ze maakt zich hard voor het versterken van (coachings)vaardigheden bij professionals in zorg & welzijn en het werken aan vitaliteit binnen organisaties. Daarnaast denkt ze vanuit haar rol als bestuurslid van de Federatie voor Gezondheid mee over hoe we in Nederland de beweging van ‘nazorg’ naar ‘voorzorg’ kunnen maken: hoe zorgen we dat mensen in staat zijn om hun eigen welzijn te versterken, in plaats van ze (pas) hoogstaande zorg te bieden als ze ziek geworden zijn?

De inspiratiesessie wordt online gegeven op donderdag 21 maart van 17-18u en wordt gratis beschikbaar gesteld door NEO huisartsenzorg in het kader van MTVP.

Voor deelname hebben alle individuele deelnemers een computer met internetverbinding, camera en geluid nodig.

Twee weken voorafgaand aan de training ontvang je een bevestiging van inschrijving met hierin de inloggegevens.

Kosten

Deze inspiratiesessie is gratis.

Op deze scholing zijn onze scholingsvoorwaarden van toepassing. Opgave voor deze scholing betekent automatisch dat je akkoord gaat met deze scholingsvoorwaarden.